Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Waarom zou je niet gewoon jezelf zijn?

Er is een niet te benoemen ding in ons, dat ervoor zorgt dat we telkens weer indruk willen maken op vrouwen die we aantrekkelijk vinden. We hebben daar standaard een hele hoop manieren voor paraat. Van iemand anders afzeiken tot en met opscheppen over wat we bereikt hebben in het leven.

Weet je? Met dat gedoe maken we alles behalve indruk op vrouwen. Weet je wat vrouwen gaan denken zodra ze het idee krijgen dat je indruk probeert te maken? Ze gaan denken dat je dat doet omdat jij jezelf niet goed genoeg vindt voor haar. En dat je er alles aan probeert te doen om dat te maskeren en te compenseren.

Dat voelt vervolgens bij een vrouw niet echt aan als mannelijk gedrag. En dus moet ze je eigenlijk meteen al niet meer.

Wanneer vervolgens een vriendin zou vragen hoe haar date was met jou, dan is de kans heel redelijk dat ze iets zegt wat neerkomt op: dat je haar het gevoel hebt gegeven dat jij jezelf niet was.

Dat is grappig. Want wanneer vrouwen gevraagd wordt, wat ze verlangen van een man met wie ze gaan daten, dan is het antwoord vaak: ‘Dat hij gewoon zichzelf is’.

Het feit dat vrouwen steeds vaker een antwoord van deze strekking geven, doet vermoeden dat bijna iedere man probeert indruk te maken tijdens zijn dates met vrouwen. En misschien klopt dat ook wel. Want het nummer 1 date advies wat vrouwen mannen vaak geven is: Wees gewoon jezelf.

Echter, de gemiddelde mannelijke date coach zul je vervolgens horen roepen: ‘Jezelf zijn is niet genoeg om een vrouw te versieren’.

Is dat verkooppraat of hebben ze gelijk?

Deels. Want inderdaad is de gesocialiseerde maatschappelijk correcte versie van jezelf zijn niet genoeg.  Waarom weet ik dat zo zeker? Omdat je het anders niet nodig had gehad om onder meer deze blog te lezen.

Je voelt dat je ergens iets fout doet in je omgang met vrouwen. En je bent bezig erachter te komen wat precies. En dat doe je goed.

Want nu zul je erachter komen dat vrouwen tijdens een date met jou graag zouden willen zien dat jij je mannelijke zelf bent. En dat is een heel groot verschil met het zijn van jouw gesocialiseerde maatschappelijk correcte zelf.

Tegenwoordig ben je goed gesocialiseerd en maatschappelijk correct bezig wanneer jij vooral aardig gevonden probeert te worden door vrouwen en stevig onderdrukt dat jij seksuele belangstelling hebt voor een vrouw. Eigenlijk, dat je je tegen vrouwen gedraagt als een gecastreerde Labrador.

Tot nu toe heb je dat steeds trouw gedaan. En wat heeft het je gebracht? Juist. Helemaal niets, nul komma noppus, nada. Geen vrouw lijkt je leuk te vinden of lijkt ge√Įnteresseerd in je te zijn.

Dagelijks maak ik mannen als jou mee. Leuke kerels die echt wel wat te melden hebben. En die zonder meer leuk gevonden worden door vrouwen. Als ze alleen maar tegen vrouwen net zo durfde te zijn als tegen mij. Gewoon zichzelf zijnd. En de ballen hebbend om gewoon te zeggen wat ze ergens van vinden of hoe ze ergens tegenaan kijken. Mannen ook die doorgaans best durven gaan voor wat ze willen. Behalve wanneer het doel vrouwelijk is.

Maar waarom zou je jezelf anders gaan gedragen zodra er een vrouw in de buurt is? Ik weet bijna zeker dat je er geen enkele goede reden voor weet te verzinnen.

Stop er dan ook mee om je anders te gedragen tegen vrouwen. En probeer vanaf nu gewoon eens met vrouwen om te gaan, zoals je met ieder ander mens in je leven omgaat.

Probeer het. En ervaar het verschil. Ik weet zeker dat je dit jaren eerder ontdekt had willen hebben.