Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Waarom je moet stoppen met een vriendin te willen

Zou jij niet ontzettend graag eens een vriendin willen? En zit jij daarom alles te lezen en te bestuderen, waarvan je maar enigszins het gevoel krijgt dat het je verder gaat helpen?

Maar zeg eens eerlijk. Heb je inmiddels als wel eens serieus geprobeerd om daadwerkelijk een vrouw aan te spreken, met haar te praten en tijd met haar door te brengen?

Niet? Dan leg jij nu eigenlijk je focus helemaal op het verkeerde.

Want klinkt het niet logischer dat je jezelf zou je moeten focussen op het ontmoeten van vrouwen, als je een vriendin wilt. En niet op het lezen over het ontmoeten van vrouwen.

Het niet daadwerkelijk ontmoeten van vrouwen, betekent eigenlijk dat jij je leven op een bepaalde manier stilzet. Want je vergaart nieuwe kennis, maar vervolgens ervaar je niet wat die nieuwe kennis je oplevert.

En dat gaat je op een één of andere manier geen goed gevoel opleveren over jezelf. Want daadwerkelijk mannelijk leven, is dingen doen. En dingen voor elkaar krijgen voor jezelf. Jezelf uitdagen, doelen stellen, plannen maken en deze tot een goed einde brengen.

In basis bevat leven als een man niet meer dan dat. Dus als jij daadwerkelijk doet wat een man moet doen in zijn leven, dan voel je jezelf man. En voel je goed over jezelf.

Een fijne bijkomstigheid is verder: Dat hoe mannelijker jij leeft, hoe aantrekkelijker vrouwen je vinden. Want alleen wanneer jij mannelijk leeft, voelen zij jouw kracht en jouw vertrouwen in jezelf dat je dingen voor elkaar krijgt.

Vrouwen vinden dit intuitief zo vreselijk aantrekkelijk aan een man, omdat het ze een gevoel van geborgenheid, bescherming en veiligheid geeft.

‘Geborgenheid, bescherming en veiligheid is het allerbelangrijkste wat een man een vrouw kan bieden tijdens en na de voortplanting. Want de kans op het voortleven van haar genen is het grootst als ze een man heeft die kan overleven, die haar een veilige en beschermde omgeving biedt en die voor haar en hun kroost kan zorgen.’

Deze overtuiging zit, tot op de dag van vandaag, nog steeds diep ingebakken in het systeem van de vrouwelijke mens. En nu nog steeds zoekt een vrouwen onbewust op basis hiervan een geschikte man.

Wat denk je welke gedachte je oproept bij een vrouw wanneer: Jij als een wijf loopt te mauwen dat het jou nog steeds maar niet lukt om een vriendin te krijgen? En bovendien eigenlijk helemaal niets constructiefs onderneemt om daar verandering in te brengen. Hoofdzakelijk omdat jij je laat leiden door je angst om te falen met vrouwen.

Precies, dan vinden vrouwen je waarschijnlijk ontzettend lief, zacht, aardig en meegaand en vinden ze je een hele beste jongen. Maar in bed beland je niet met vrouwen. Simpelweg, omdat je niet man genoeg voor ze bent om zichzelf aan jou te geven. En dus heb jij geen seks. En ook geen vriendin.

Maar hoe breng je daar nu verandering in?

Je brengt daar ten eerste verandering in door te stoppen met jezelf te focussen op het ontbreken van een vrouw in je leven, ofwel het niet hebben van een vriendin.

Tenslotte kun je jezelf maar echt focussen op één ding. En dat zou jouw leven met jezelf moeten zijn en wat jij er graag van zou willen maken. Zonder vrouw. Want dat is jouw realiteit op dit moment.

Dus ieder uur dat je online besteedt aan het lezen van blogs als deze, om erachter te komen waarom jij zo weinig succes hebt met vrouwen, focus jij jezelf niet op hetgeen waarop jij je zou moeten focussen.

Nu kun je zeggen:’Ja maar, als ik lees over wat ik moet doen om een vriendin te krijgen, dan kom ik toch steeds dichter bij het daadwerkelijk krijgen van een vriendin?’

Dat is zo. Maar alleen als je de juiste informatie tot je neemt en met deze informatie ook daadwerkelijk aan de slag gaat.

Wat menig man in de praktijk echter neigt te doen is: zich vooral aan proberen te passen aan wat vrouwen denken dat ze van mannen willen.

Lees deze laatste zin nog maar eens een paar keer.

Juist ja. Je leest het goed: ‘..wat vrouwen denken dat ze van mannen willen’. Met andere woorden: vrouwen weten niet wat ze willen.

Of zoals een vriendin van me ooit zo mooi zei: ‘Probeer vrouwen niet te begrijpen als man. Want zelfs vrouwen begrijpen vrouwen soms niet eens. Sterker nog, ik begrijp mezelf soms niet eens.’

Hetgeen tevens kan betekenen dat de mening, het gevoel of de gedachte die een vrouw vandaag ergens over heeft, morgen wel weer eens anders zou kunnen zijn. Omdat de wind is gedraaid? Met andere woorden: de reden waarom is soms zelfs niet te benoemen.

Je begint nu wellicht te snappen dat wat vrouwen je vertellen over wat ze willen van mannen doorgaans heel goed bedoeld is, maar dat je er geen moer aan hebt en er dan ook zeker niet naar zou moeten gaan handelen. Temeer omdat wij wat vrouwen zeggen, ook nog wel eens verkeerd willen interpreteren.

Dit betekent dat jij je echt niet langer moet focussen op: proberen te leven naar wat vrouwen mogelijkerwijs van jou zouden kunnen willen.

Maar dat je in plaats daarvan puur gaat leven naar je eigen normen en waarden. En vrouwen laat voor wat ze zijn en ervan geniet zoals ze zijn: namelijk vrouw. En dus zeker niet jouw gids naar het krijgen van een vriendin.

Want zoals gezegd is jouw leven op een mannelijke manier leiden, hetgeen je in basis echt aantrekkelijk maakt voor vrouwen. Mannelijk leven kun je alleen wanneer jij je eigen plan trekt en een leven voor jezelf opbouwt waar jij je prettig bij voelt.

Zodra jij je daarop focust, zul je ook meer mannelijkheid gaan uitstralen. Iets dat er zeker toe zal leiden dat vrouwen je opmerken en graag kennis met je zouden willen maken.