Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Waarom je een man moet zijn voor vrouwen

Heb jij enig idee waar vrouwen met grote regelmaat in teleurgesteld worden tijdens een date?

Het antwoord is: Dat een man zich niet als man gedraagt.

Nee, ervoor zorgen dat je portemonnee goed gevuld is, gaat je absoluut niet redden. En ook die modieuze outfit inclusief kapsel en kunstig getrimd baartje, je strakke sportschool lijf en je net iets te zonnebankbruine gezicht, gaan het verschil niet maken.

Nee, een vrouw zit ook niet te wachten op een imposante baan, auto en huis.

Alles wat een vrouw echt wil, is een man die begrijpt wat man-zijn is. En wat een man zijn inhoudt in zijn omgang met vrouwen.

Heb je geen idee waar ik het over heb?

Probeer je eens je laatste paar dates te herinneren. Of een andere gelegenheid waarin je samen was met een vrouw. Wees nu eens eerlijk tegen jezelf. Hoe vaak heb je een vrouw toen eigenlijk laten bepalen wat jullie gingen doen?

Door bijvoorbeeld dingen te vragen in de trant van:

  • Wat zullen we gaan doen?
  • Heb je hier zin in?
  • Vind je dit leuk?

Of bijvoorbeeld dingen te zeggen zoals:

  • Het maakt mij niet uit, zeg jij het maar.
  • Ik vind dit, maar als jij dat leuker vindt, vind ik het ook goed.

Ik snap ook wel dat we dit soort dingen vaak vragen en zeggen om aardig gevonden te worden. Maar juist daarmee gaan we als man zo verschrikkelijk de fout in. En maken we onszelf juist zo ongelofelijk onaantrekkelijk bij vrouwen.

Volgens de ‘regels’ van onze menselijke natuur, valt aardig gevonden willen worden en daarmee dus eigenlijk andere mensen willen pleasen ofwel behagen onder vrouwelijk gedrag.

En vrouwelijk gedrag is wat een vrouw intuïtief nou net niet wil zien bij een man met wie ze aan het daten is.

Ook naar goedkeuring zoeken bij iemand valt bij mensen intuïtief onder vrouwelijk gedrag. Daarom wordt van een vrouw dergelijk gedrag ook geaccepteerd. Een vrouw kan gerust aan iemand anders vragen of iets haar staat en of ze niet een te dikke kont heeft in een bepaalde broek.

Doe je datzelfde als man, dan word je door vrouwen op een z’n minst een beetje raar aangekeken. Door mannen word je zonder meer afgeserveerd als een regelrechte nicht.

Zover zul je me ongetwijfeld nog kunnen volgen.

Maar toch zul jij een vrouw die je leuk vond wellicht ook wel eens gevraagd hebben of je kans bij haar maakte. Of misschien heb je een vrouw aan het einde van een date wel eens gevraagd of je haar mocht kussen.

Jij beschouwt dit waarschijnlijk als jezelf indekken tegen het maken van fouten en wederom als een vorm van aardig zijn tegen een vrouw. Maar voor een vrouw voelt het als goedkeuring zoeken. En daarmee toon je wederom vrouwelijk gedrag. En zoals gezegd wil een vrouw dat echt niet zien van een man.

Vrouwen willen een man. Dat betekent dat een vrouw en man wil daten die zich ook daadwerkelijk als een man gedraagt. Een man zou er niet op uit moeten zijn om aardig of lief gevonden te worden. Een man moet er vooral op uit zijn om goed te zijn voor een vrouw. Dat is dan ook alles wat een vrouw van je verlangt. Dat je goed voor haar bent.

Goed zijn voor een vrouw betekent dat je haar je volledige aandacht geeft als je haar uitnodigt om tijd met jou door te brengen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je jouw mobiele telefoon op voicemail zet als je met haar samen bent. En al helemaal geen Facebookberichten of WhatsApp gaat zit te bekijken. Tenminste, niet in haar bijzijn.

Goed zijn voor een vrouw betekent tevens dat je geïnteresseerd luistert naar wat ze je te vertellen heeft en oprechte interesse toont in haar als persoon. Want vrouwen praten niet omdat ze nou zo graag altijd maar willen praten. Vrouwen praten, omdat ze het nodig hebben om te praten.

Mannen denken het best als ze alleen zijn. Vrouwen daarentegen denken en ordenen hun gedachten terwijl ze praten. Een vrouw zou je dan ook zomaar kunnen bedanken voor een ontzettend fijn gesprek, zonder dat je een woord gezegd hebt en alleen maar geluisterd hebt. Eén van jouw belangrijkste rollen als man in een relatie met een vrouw is dan ook, een luisterend oor zijn voor haar.

Goed zijn voor een vrouw betekent ook dat je beslissingen neemt en de verantwoordelijkheid voor die beslissingen draagt. Dat betekent inderdaad de leider zijn tijdens het samenzijn met een vrouw.

Voor een vrouw is dit onvoorstelbaar belangrijk. Iets wat wij ons eigenlijk niet zo goed kunnen voorstellen. Waardoor we er dan ook niet zo bij stilstaan.

Dat komt omdat wij als man dingen beslissen en er doorgaans dan ook klaar mee zijn. We hebben het besluit genomen en dus hoeven we er niet langer meer aan te denken.

Vrouwen daarentegen twijfelen bijna over ieder besluit dat ze nemen. Een vrouw kan dan ook maar slecht ontspannen wanneer zij een besluit heeft moeten nemen en de verantwoordelijkheid van dat besluit moet dragen.

Dat een vrouw zich maar slecht kan ontspannen als je samen met haar bent, dat wil je natuurlijk niet. Maak er vanaf nu dan ook een gewoonte van om alle besluiten te nemen en te bepalen wat er gebeurt als je aan het daten bent met een vrouw.

Een vrouw zal je er eeuwig dankbaar voor zijn.

Dus wanneer je een vrouw uitnodigt voor een date, regel die date dan ook helemaal. Hetgeen betekent dat jij verzint wat jullie gaan doen. En er tevens voor zorgt dat alles geregeld is. Zodat je date perfect verloopt en jij je vooral lekker bezig kunt houden met haar.

Precies dat is wat een vrouw graag van een man wil. En precies dat is wat jou als man aantrekkelijk maakt. Dat je goed bent voor een vrouw en haar laat zien, voelen en meemaken dat jij uitstekend weet wat man-zijn is in je omgang met vrouwen.

 

 

One Response to Waarom je een man moet zijn voor vrouwen

  1. Mike says:

    Dag Wouter,

    Goed artikel waar ik het volkomen mee eens ben. Wees een man, neem beslissingen, toon initiatief, neem verantwoordelijkheid enz. Dit zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat je aantrekkelijker wordt voor een vrouw.