Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Waarom je als single man veel vrouwen moet ontmoeten

Als single man zou je veel vrouwen moeten ontmoeten. En tijd moeten doorbrengen met veel verschillende vrouwen. Want alleen dan ontdek je wat je leuk vindt aan vrouwen, waar je jezelf tot aangetrokken voelt bij vrouwen en waar je jezelf ronduit aan ergert bij vrouwen.

Helaas doen alleen veel mannen dit niet. En accepteren als het ware wat er op hun pad komt. Wanneer ze een vrouw ontmoeten van wie ze het gevoel krijgen er wel mee te kunnen leven, dan wordt dat geaccepteerd en wordt er een relatie aangegaan met deze vrouw.

Onder het mom van: Beter iets dan niets. Totdat op een dag ontdekt wordt, dat samen eenzaam zijn bijna nog erger is dan eenzaam zijn in je eentje.

Omdat als je in je eentje bent, je tenminste nog kan doen waar je zelf zin in hebt. En geen rekening hoeft te houden met iemand die je niet echt meer boeit, maar van wie je niet af kan omdat je het niet kunt betalen.

Is het niet de bedoeling dat je jouw leven deelt met een vrouw waar je blij van wordt als je haar weer ziet?

Gek is dat eigenlijk als je erbij nadenkt. Als we een nieuwe auto nodig hebben, dan stellen we allerlei eisen aan het merk, het type, het bouwjaar, de kleur, de uitrusting en zelfs de kilometerstand van de auto. Vervolgens gaan we kijken, rijden, wikken en wegen. En zullen uiteindelijk gaan voor de auto waar we op alle fronten het meest blij van worden.

Heb jij er ooit in je leven voor gekozen om jaren in een auto rond te rijden die je aangeboden werd, maar wat bij lange na niet de auto was die je eigenlijk echt graag zou willen hebben?

Ik denk het niet.

Waarom kies jij de auto die je wilt rijden wel zorgvuldig uit en een vrouw eigenlijk niet?

Misschien omdat je eigenlijk geen flauw idee hebt hoe je dat nu aan moet pakken?

Had je wel een goed idee over het zorgvuldig uitkiezen van een auto, toen je jouw eerste auto ging kopen?

Waarschijnlijk niet. Maar de ervaring van het vaker uitkiezen en kopen van een auto heeft ervoor gezorgd dat jij daar in de loop der jaren beter in geworden bent.

En ook in het uitkiezen van een vrouw die bij je past, word je beter naarmate je er meer ervaring in opdoet. En ervaring krijg je alleen maar ergens mee, wanneer je het ook daadwerkelijk doet. Ermee aan de slag gaat.

Dat betekent dat je als single man gewoon heel veel vrouwen moet ontmoeten en tijd door moet brengen met een serieus aantal vrouwen, voordat je weet wat je leuk vindt aan vrouwen, waar je jezelf tot aangetrokken voelt en wat je totaal niet aanstaat bij vrouwen.

Ondanks dat het wellicht heel logisch klinkt nu, zul je het ter harte nemen, maar het waarschijnlijk toch niet daadwerkelijk gaan doen.

Dit komt omdat wij doorgaans denken in slagen en falen. Falen is iets wat wij allemaal haten. En dus proberen wij de kans op falen zoveel mogelijk te ontlopen. Afgewezen worden is absoluut ook een vorm van falen. En dus proberen we de kans om afgewezen te worden vanzelfsprekend ook zoveel mogelijk te ontlopen.

Met als gevolg dat wij eigenlijk maar bar weinig zelf ondernemen om vrouwen te ontmoeten. Want tenslotte bestaat er bij iedere vrouw weer de kans dat je afgewezen wordt.

Totdat je jezelf toestaat de gaan denken in leermomenten. Zodra je gaat denken in leermomenten ga je jezelf ook toestaan om fouten te maken, om dingen gewoon te ervaren, te observeren en ervan te leren.

Je zult zien dat zodra je jezelf dat toestaat, je direct ook heel anders aankijkt tegen het ontmoeten van vrouwen en het tijd doorbrengen met vrouwen die je nog moet leren kennen.

Iets dat er zonder meer toe zal leiden dat je juist wel je best gaat doen om vrouwen te ontmoeten en er ook van gaat genieten.