Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Waarom aardig gevonden willen worden niet werkt bij vrouwen

Waarom doen wij mannen zo hard ons best om aardig gevonden te worden door aantrekkelijke vrouwen? Het antwoord daarop is op zich redelijk eenvoudig, namelijk: omdat we wat van die vrouwen willen.

Let een volgende keer maar eens op je eigen gedrag. Hoe mooier en aantrekkelijker de vrouw, hoe aardiger je probeert te doen. En als je goed oplet, dan zie je bijna iedere man hetzelfde doen.

Aantrekkelijke vrouwen hebben het dan ook niet zo op aardige mannen. Omdat ze al vele malen hebben mogen ervaren dat als mannen aardig tegen ze doen, zij altijd iets van haar willen. En dat is minimaal: aardig gevonden willen worden.

Maar eigenlijk zouden we ze het liefst naar onze grotten willen slepen om waanzinnige seks met ze te hebben. Maar zo mogen we niet langer meer denken in onze feministische verregaande geëmancipeerde maatschappij. Want dat is niet vrouwvriendelijk.

Het is echter wel mannelijk. En vrouwen vallen ook vandaag de dag nog als een blok voor mannelijk. Sterker nog, vrouwen vallen zo op mannelijk dat er ’s nachts menig droom gevuld wordt met: man ziet vrouw, man sleept vrouw naar grot, overmand haar met zijn lust en heeft waanzinnige seks met haar.

Maar helaas, de volgende keer dat ze gaat daten met weer een leuke man, wil ook hij alleen maar weer aardig gevonden worden. Hevig teleurgesteld, wijst ze ook hem weer af. Want ze wil geen jongen, zelfs geen aardige. Ze wil een man!

Jongens, zelfs al zijn ze in de 40 of nog ouder, zijn aardig en proberen uit alle macht hun werkelijke intenties te verbergen.

Maar eigenlijk liegen ze daarmee tegen de vrouw met wie ze samen zijn. Want een vrouw weet intuïtief precies waarom een man haar mee op date vraagt. Omdat hij haar leuk vindt en haar wil versieren. Want dat is wat een man doet die een vrouw leuk vindt.

Dat betekent dat wanneer jij een vrouw uitnodigt om met jou te gaan daten en ze gaat in op jouw uitnodiging, dan vindt ze jou ook leuk. In ieder geval leuk genoeg om jou de kans te geven haar te versieren.

Iets dat je vervolgens dan ook wel moet gaan doen. Omdat je anders je man zijn aan het verloochenen bent en tegen haar liegt. En een man die liegt, die wil een vrouw niet.

Betekent dat dan dat je helemaal niet aardig mag zijn voor een vrouw? Inderdaad, slijmerige verkoper aardig is uit den boze. Want precies dat type aardig ben je namelijk als je je werkelijke intenties verborgen houdt.

Maar wel moet je altijd goed zijn voor een vrouw. Dat betekent: attent, galant, opmerkzaam, lief, verzorgend, beschermend, onderhoudend, humorvol, recht door zee en durven gaan voor wat je wil. Hetgeen zich vertaalt in een ietsiepietsie brutaal zijn soms.

Tevens valt aardig zijn, volgens de ongeschreven wetten van onze menselijke natuur, onder vrouwelijk gedrag. En vrouwelijk gedrag is alles behalve mannelijk. En daarom dus tevens voor vrouwen niet aantrekkelijk.

Met aardig zijn tegen vrouwen, lieg je dan ook niet alleen, maar ben je ook nog eens niet aantrekkelijk. Aantrekkelijk ben je dan vooral niet omdat er intuïtief iets niet aan jou klopt als man. Want mannen gedragen zich mannelijk, niet vrouwelijk.

En jij weet ook, dat als er voor je gevoel iets niet klopt, dan vertrouw je het niet en wil je het ook niet. Vandaar dat je ook nooit iets koopt van een slijmerige verkoper die iets lijkt te verbergen.

Ik denk dat je nu wel begint te begrijpen waarom aardig zijn tegen vrouwen, en vooral ook aardig gevonden willen worden door vrouwen, niet werkt.

Nee, zelfs niet bij je eigen vrouw. Want als jij nooit bloemen voor haar meebrengt en je doet het vandaag opeens wel, let dan eens goed op haar gezicht. Precies, ze zegt dat ze het lief van je vindt, maar haar gezicht en ogen zullen je tegelijkertijd vertellen dat ze je intenties voor geen meter vertrouwt.

Stop met aardig zijn tegen vrouwen. En wees weer een man en maak je intenties duidelijk. Pas dan geef je vrouwen, waar ze diep in hun hart het meest naar verlangen.