Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Waarom aardig gevonden willen worden je niets oplevert.

Er is een groot verschil tussen aardig gevonden willen worden en daadwerkelijk aardig zijn. Oprecht aardig zijn voor je medemens is interesse tonen in deze medemens zonder er iets voor terug te verwachten. Met andere woorden: je geeft de liefde die je in je hebt gul en overdadig aan anderen. En het geeft je een goed gevoel wanneer je merkt dat andere mensen blij worden van de aandacht die jij ze geeft.

Bij aardig gevonden willen worden liggen de kaarten doorgaans een beetje anders. Iemand die er alles aan doet om aardig gevonden te worden door anderen, is op zoek naar waardering en aandacht van die ander. En misschien zelfs ook nog wel op zoek naar de liefde van die ander.

Helaas zal het aardig gevonden willen worden je zelden iets opleveren. Want mensen voelen wanneer jij wat van ze wil, wat ze je hoogstwaarschijnlijk niet willen geven. Hoofdzakelijk omdat je voor hun gevoel niet oprecht bent in je bedoelingen.

Nu zijn de meesten van ons er niet altijd op uit om aardig gevonden te willen worden. Tenzij er een aantrekkelijke vrouw in het spel is. Dan wordt vaak ineens alles uit de kast gehaald om maar zo aardig mogelijk gevonden te worden door deze aantrekkelijke vrouw.

En dat ben je honderd procent aan het doen wanneer je voor deze vrouw dingen doet die je voor een ander nooit zult doen. Of dingen voor een vrouw koopt die je voor niemand zomaar zal kopen. Of dingen aanbiedt die je jouw beste vriend nog niet eens zomaar zal aanbieden.

Het gevolg van dit gedrag is zelden dat je met deze aantrekkelijke vrouw in bed belandt, maar dat je in plaats daarvan de goede vriend mag worden die op mag komen draven wanneer anderen geen tijd voor haar hebben. Of wanneer ze zich verveelt. Of wanneer er wat gedaan moet worden.

En ondanks dat je aardigheid eigenlijk misbruikt wordt, blijf je de hoop koesteren dat er op een dag iets zal veranderen waardoor ze stapelverliefd op je wordt en nog een lang en gelukkig leven zullen hebben samen. En zolang je die hoop niet ontnomen wordt, blijf je die dingen maar gewoon voor haar doen en blijf je er voor haar zijn.

Voor menig man echter, kan dit behoorlijke pijnlijke gevolgen hebben op het moment dat de betreffende vrouw verliefd werd op een andere man.

Dat dit jou gaat overkomen kun je relatief eenvoudig voor zijn, door tegen een vrouw die je leuk en aantrekkelijk vindt en die je wel zou willen versieren, niet aardiger te zijn dan dat je voor ieder ander in je leven zou zijn.

Dit betekent tevens dat je op geen enkele manier moet proberen om indruk te maken op deze vrouw. Want ook indruk proberen te maken op een vrouw valt onder de noemer aardig gevonden willen worden en op zoek zijn naar goedkeuring van deze vrouw.

Jezelf zijn en je bedoelingen kenbaar maken, leveren je daarentegen wel precies op wat je zou willen. Namelijk, een vrouw die zich tot jou aangetrokken voelt. En die bereid is alles voor je te doen wat je van haar verlangt.

Want door oprecht te zijn, jezelf te zijn en geen geheim te maken van je bedoelingen en verlangens, zal een vrouw nieuwsgierig naar je worden en je graag beter willen leren kennen. Omdat dit mannelijkheid tonen is, zoals mannelijkheid bedoeld is. En waardoor ze zich dan ook tot je aangetrokken voelt. Oftewel, ze vindt je een leuke en aantrekkelijke vent met wie ze graag meer tijd door zou willen brengen.

En is dat nou niet precies wat we in eerste instantie voor ogen hebben als we een vrouw leuk een aantrekkelijk vinden? Dat ze ons ook aantrekkelijk en leuk gaat vinden?

Dan weet je nu wat je te doen staat.