Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Man zijn anno nu, waar hebben we het dan over?

In deze geëmancipeerde maatschappij waarin we vandaag de dag leven, valt het me steeds vaker op dat we een beetje vergeten lijken te zijn wat man zijn is. Soms lijkt er zelfs verdacht veel op, dat we ons schamen voor ons man zijn. En dat met name in onze omgang met vrouwen.

Heel verwonderlijk vind ik dat overigens niet. Want tegenwoordig worden we als man zijnde geregeld niet al te best afgeschilderd in media voor vrouwen.

En mannen lijken zich dat steeds meer aan te trekken en hun gedrag erop aan te passen. Om maar vooral tegemoet te komen aan de wensen en de nukken van vrouwen. Maar dat ze hiermee nou grip op de situatie krijgen en meer waardering van de vrouw gaan oogsten, nee dat lijkt er niet echt op.

Ikzelf ben ervan overtuigd dat hoe meer je probeert aan de nukken van de vrouw tegemoet te komen, hoe minder een vrouw je waardeert als man.

Ondermeer deze overtuiging leidde ertoe, dat ik op een regenachtige maandagavond op het lumineuze idee kwam te gaan bloggen over: Man zijn anno nu.

De woorden: Man zijn anno nu, vertellen denk ik al genoeg. Het wordt een blog over man zijn in al zijn facetten in deze verregaande geëmancipeerde maatschappij.

Een maatschappij waarin de vrouw het roer overgenomen lijkt te hebben, maar daar diep in haar hart helemaal niet zo blij mee is. En waarin wij mannen vaak maar een beetje doelloos om ons heen staan te kijken. Eigenlijk niet goed wetende wat we nu met deze situatie aanmoeten.

Mijn bedoeling met deze blog is lezers kennis te laten maken met andere inzichten. Inzichten die wellicht ook jouw persoonlijke leven kwalitatief beter kunnen maken. Evenals je relatie met de mensen met wie je omgaat. En dus ook je relatie met vrouwen.

Ik heb namelijk ontdekt dat vooral de single mannelijke medemens hier veel behoefte aan heeft. Maar ook als je wel een relatie hebt of getrouwd bent zul je in de toekomst op deze blog ongetwijfeld tips vinden waar je wat aan hebt.

Ik wens je veel leesplezier. En doe er vooral je voordeel mee.