Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Klacht No.1 over de eerste date met een man: Hij praat teveel over zichzelf

Wist jij dat dit de meestvoorkomende klacht is van single vrouwen tijdens de eerste date? Het als man zijnde teveel over jezelf praten tijdens die date.

Ooit vertelde een vrouw me eens over een eerste date: “Op zich was die date best interessant. In één middag wist ik ineens alles over management. Ik had alleen niet echt het gevoel dat ik bestond voor ‘m.”

Ik moest er erg om lachen toen ze dat zo vertelde. Omdat ik me ooit ook schuldig maakte aan precies dezelfde fout. En tjonge, wat heeft menig vrouw enorm veel geduld met mij gehad dan eigenlijk.

Waar komt dat toch vandaan, dat we vaak uit alle macht lijken te proberen om een vrouw tijdens de duur van slechts één date alles over ons te vertellen?

Dat komt omdat we een vrouw op een één of andere manier willen bewijzen dat we echt goed genoeg zijn voor haar. En haar er onbewust van proberen te overtuigen dat we vooral ook een goede partner zijn voor haar. Dat we in staat zijn haar goed te verzorgen.

Weet je? Dit is typisch mannelijk gedrag dat diep in ons systeem geworteld zit. Dus je kunt er eigenlijk ook nog eens niets aan doen ook, wanneer je dit overkomt.

Maar probeer het tijdens je volgende date wel te voorkomen. Waarom?

Omdat hoe minder jij uit jezelf over jezelf vertelt, hoe meer een vrouw in gedachten gaat proberen dingen over jou uit te vissen. En hoe meer een vrouw over je nadenkt, hoe meer ze zich ongemerkt tot je aangetrokken zal gaan voelen. En dat zit diep geworteld in het systeem van een vrouw.

Want instinctief is vertrouwen het allerbelangrijkste voor een vrouw. Ze wil uiteraard dan ook het liefst zo snel mogelijk weten of ze jou daadwerkelijk vertrouwen kan.

En we hebben als mensen nu eenmaal meer vertrouwen in wat we zelf ontdekken dan in wat andere mensen ons vertellen. Ook dat zit diep geworteld in ons mensen.

Mijn nummer 1 top tip voor een eerste date is dan ook: Praat zeker tijdens een eerste date met een vrouw over van alles en nog wat, maar zo min mogelijk uit jezelf over jezelf.