Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

Een echte vrouw wil een man met manieren

Ik was blij te zien dat een moderne echte vrouw in landelijk dagblad de NRC een dappere poging doet om onder woorden te brengen wat de moderne vrouw nu echt graag wil van een man in onze moderne maatschappij. Namelijk, een man met manieren. En dan met name echte onvervalste mannelijke manieren.

En dapper was het. Want het commentaar van mannen op haar artikel was niet voor de poes. Commentaar overigens vooral van mannen die, in hun commentaar op het artikel althans, zichzelf nou niet echt als man profileren. Dat wil zeggen: De man met manieren, waar Paulien in haar artikel op doelt.

Maar meer als iemand die zich serieus op zijn pik getrapt voelt en in zijn mannelijkheid voelt aangetast. Of beter gezegd: zijn gebrek eraan. Iets wat hij diep van binnen eigenlijk ook best wel weet. En ja, dan gooit Paulien met haar artikel uiteraard wel de nodige olie op het vuur. Dat kan ik heel goed begrijpen.

Echter, ik schat jou als lezer van mijn blog slimmer in. Ik nodig je dan ook uit om het artikel van Paulien in het NRC eens serieus te lezen. Omdat zij precies verwoordt wat de moderne intelligente hoogopgeleide zelfstandige vrouw werkelijk wil van de moderne man. En vele vrouwen wellicht ook onder woorden geprobeerd hebben te brengen. Maar daar vooralsnog niet zo goed in slagen als zij.

Doe er dan ook vooral je voordeel mee