Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

De fatale fout die single mannen maken bij vrouwen en hoe jij ‘m voorkomt

Als date coach zijnde, verbaas ik me er telkens weer over als ik het zie, lees of hoor. Dat als mannen een vrouw leuk vinden, ze dan zogezegd hun gevoelens met deze vrouw gaan delen. En dat vaak al tijdens de eerste of tweede date. Of in ieder geval veel te vroeg.

Deze week zag het weer gebeuren, toen ik even zat te zappen en er een programma voorbij kwam waarin mensen die aan het daten zijn worden gevolgd. Op het moment dat ik bij dit programma terecht kwam, ging het over een man die een vrouw leuk vond en haar besloot uit te nodigen voor een date.

Dus pakte hij zijn telefoon, belde haar op en vroeg haar zonder omhaal of ze met hem uit wilde. Wanneer je een vrouw op zo’n directe en dus mannelijke manier mee uit vraagt, zegt een vrouw zelden nee. De manier van mee uitvragen was dan ook zonder meer uitstekend.

Ook met wat hij verzonnen had om samen te gaan doen tijdens die date was weinig mis. Want hij had een waterfiets gehuurd om een tochtje gaan te maken door de grachten. En tevens had hij eraan gedacht om wat te eten en te drinken mee te nemen.

Je zag dat dit de vrouw aangenaam verraste. Want ja, helaas inderdaad. Wij mannen zijn vaak te lomp om daar aan te denken. Dus wanneer je een activiteit met een vrouw gaat ondernemen en je denkt daaraan, dan scoor je zogezegd punten bij een vrouw.

Er kan dan ook gerust gesteld worden dat hij ook in dit deel van de date de dingen perfect deed.

Toen het waterfietstochtje was afgelopen, nam hij haar mee naar een gezellig café om nog wat te gaan drinken. En daar ging het vervolgens helemaal mis. Want tijdens het drankje ging hij haar vertellen dat hij haar heel leuk vond. Zo leuk dat hij wel een relatie met haar zou willen.

Op dat moment zag ik gewoon de diepe teleurstelling op het gezicht van die vrouw verschijnen. Zo van ‘Nee, waarom doet hij dat nou’ Haar enige reactie was dan ook een zachtjes en teleurgesteld gesproken: “We zien wel.”

De kans dat dit nog goed gaat komen met die twee is denk ik klein. En wel hierom: Vrouwen worden op een andere manier verliefd dan mannen. Mannen kunnen op slag verliefd worden op alleen al het uiterlijk van een vrouw. Dit betekent dus gewoonweg dat een man al verliefd kan worden op een vrouw, zonder dat hij haar echt kent.

Vrouwen daarentegen worden pas verliefd naarmate ze de man beter leren kennen. En meer en meer van zijn persoonlijkheid ontdekken. Daarbij genieten vrouwen met volle teugen van de emotionele rollercoaster die het verliefd zijn met zich meebrengt.

Dit betekent onder andere dat een vrouw onbewust echt absoluut niet van een man wil weten hoe leuk hij haar werkelijk vindt. Dat wil ze vooral zelf ontdekken. En juist het zelf moeten ontdekken zorgt ervoor dat een vrouw na verloop van tijd verliefd wordt op een man.

Je zult dan nu ook ongetwijfeld begrijpen dat haar zeggen: hoe leuk je haar vindt en zeggen hoe verliefd je bent en zeggen hoe graag je een relatie met haar wilt, absoluut geen slim idee is.

Maar hoe laat je een vrouw dan wel merken dat je haar leuk vindt, verliefd op haar bent en een relatie met haar wilt? Een vrouw merkt dat vanzelf wel aan jou. Ze zal dat vooral merken aan jouw gedrag en aan hoe je met haar omgaat.

Wanneer je haar geregeld belt en haar blijft uitnodigen om dingen samen met jou te gaan doen en daar steeds weer iets leuks van maakt en je best doet om ervoor te zorgen dat jullie een leuke tijd hebben samen, dan weet ze dat je haar leuk vindt.

Zodra jij haar tijdens een date zoent, weet zij dat jij haar heel leuk vindt. Zoen je haar vaker tijdens het daten, dan weet ze dat je gevoelens voor haar hebt. En als je seks met haar hebt dan weet ze dat je je sterk tot haar aangetrokken voelt en dat de kans redelijk aanwezig is, dat je verliefd op haar bent.

Je hoeft inderdaad een vrouw helemaal niets te vertellen over je gevoelens. Sterker nog, ze wil dat je het haar laat voelen, in plaats van het haar te vertellen. Want dat is de mannelijke manier van doen. En ze wil die man in jou.

Praten over gevoelens daarentegen is vrouwelijk. Dus wanneer een vrouw verliefd op je is, zal ze je dat op een goed moment vertellen. En als man zijnde moet je gewoon het geduld op weten te brengen om daarop te wachten. Want pas als bij haar het hoge woord eruit is, is het jouw beurt.

Met andere woorden: Als jij een vrouw leuk vindt en je wilt dat ze je vriendin wordt, zorg er dan voor dat je haar het tempo laat aangeven waarin de relatie zich ontwikkelt. Alles wat jij als man alleen maar hoeft te doen is aanwezig zijn en haar door middel van acties laten weten wat je voor haar voelt.

‘Maar hoe laat ik haar dan weten dat ik een relatie met haar wil?’, vraag je je wellicht af. Dat hoef je haar niet zeggen. Want als een vrouw verliefd op je is en jullie brengen veel tijd met elkaar door en hebben seks met elkaar, dan hebben jullie al een relatie.

Want denk hier eens over na. Heb je jij beste vriend ooit gevraagd om een vriendschap met jou aan te gaan?