Echt man-zijn anno nu

Over man-zijn in een sterk vervrouwelijkte maatschappij

By

7 eigenschappen van een echte man die je jezelf direct eigen kunt maken

Een echte man zijn gaat vooral over het hebben van bepaalde eigenschappen. Eigenschappen die als ‘van nature’ mannelijke eigenschappen worden beschouwd. Eigenschappen ook die je jezelf op elk moment in je leven eigen kunt gaan maken.

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is besluiten dat je het ook echt gaat doen. Je er vervolgens aan vasthouden en doorzetten. En door dit echt te doen, ben je reeds bezig jezelf al één belangrijke mannelijke eigenschap eigen te maken. Namelijk: doen wat je belooft, ook wat je jezelf belooft.

Laat ik om te beginnen de 7 eigenschappen die je jezelf zeker eigen zou moeten maken eerst eens op een rij zetten. Vervolgens zal ik je vertellen waarom ze zo belangrijk zijn. De 7 eigenschappen die je een echte man maken zijn:

  1. Denk na over wat je wilt bereiken in je leven. En streef ze na met hart en ziel.
  2. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Met andere woorden: doe altijd wat je belooft, ook hetgeen je jezelf belooft.
  3. Denk na voordat je een beslissing neemt. Luister eventueel naar de mening en het advies van anderen. Maar neem altijd je eigen beslissing. En blijf erbij.
  4. Neem de volle verantwoordelijkheid voor jouw beslissingen. Schuif je verantwoordelijkheden nooit af op iemand anders.
  5. Wees in je relaties met vrouwen de leider. Regel de dingen die jullie samen gaan doen. Stel dingen voor. Toon initiatief. Treed op de voorgrond. Neem de besluiten die betrekking hebben op jullie samen. En neem de verantwoordelijkheid op je.
  6. Zorg goed voor jezelf. En maak het beste van wat moeder natuur je gegeven heeft. Maar besteed nooit meer aandacht aan je uiterlijk dan een vrouw zou doen.
  7. Probeer iedere dag weer de beste te zijn die jij met jouw mogelijkheden en talenten kan zijn. Maar accepteer dat er vroeg of laat altijd iemand zal zijn die beter is dan jij.

Iedere man, die een vader heeft die zelf een echte man is, zal in ieder geval een aantal van deze eigenschappen hebben ontwikkeld gedurende zijn leven. Onder andere door als kind onbewust het gedrag van zijn vader te observeren en te kopiëren.

Helaas worden, door diverse omstandigheden, jonge jongens deze mogelijkheden steeds vaker ontnomen. Jonge jongens die deze mogelijkheden ontnomen zijn, worden weliswaar ook volwassen, maar worden geen man. Althans niet voor de buitenwereld.

En wanneer jou dat overkomen is, dan voel je dat op een één of andere manier. Een gevoel dat je wellicht niet echt thuis kan brengen. Maar iets zou kunnen zijn dat te vergelijken is met: dat je er op een één of andere manier niet helemaal bij hoort.

Man zijn maakt je aantrekkelijk

Iets wat zich bij menig man vervolgens onder andere kan uiten in moeilijkheden met daten en het omgaan met vrouwen die ze leuk vinden.

Verwonderlijk is dat overigens niet. Omdat vrouwen nu eenmaal beschikken over een soort zesde zintuig dat ze feilloos kan vertellen of een volwassen vent tevens een echte man is, of toch nog een jongen.

Vrouwen willen gevoelsmatig geen jongen in hun leven. Ze willen een man die zich als man gedraagt en die als man in het leven staat.

We weten allemaal, dat we helemaal niets te vertellen hebben wanneer het op aantrekkingskracht en liefde aankomt. Dat gebeurt ons gewoon.

Maar bij een vrouw kan dit alleen gebeuren als: een vrouw voelt dat deze man, waar ze tijd mee doorbrengt tijdens het daten, over die eigenschappen beschikt die hem een echte man maken.

Daar kan een vrouw niets aan veranderen. Dat zit nu eenmaal in de vrouwelijke mens in geprogrammeerd. Zoals het bij de mannelijke mens in geprogrammeerd is, dat een vrouw voor hen iets visueel aantrekkelijks moet hebben, willen ze zich tot haar aangetrokken voelen.

En eigenlijk mogen we ons als man zijnde gelukkig prijzen dat vrouwen zich vooral aangetrokken voelen tot persoonlijkheid en mannelijke eigenschappen in een man. Want de benodigde mannelijke eigenschappen die je nodig hebt om aantrekkelijk te zijn voor vrouwen kun je jezelf eigen maken op ieder moment in je leven.

Dat terwijl vrouwen het hun hele leven zullen moeten doen met wat ze van moeder natuur toebedeeld hebben gekregen.

Voor als je een relatie hebt

Echter, ook als je een relatie hebt of getrouwd bent, maar je vrouw of vriendin geeft je het gevoel dat ze zich niet meer zo tot je aangetrokken voelt, dan zou je eens serieus moeten kijken naar hoe je was toen je je vrouw of vriendin ontmoette en hoe je nu bent.

De kans is in dit geval groot dat je ontdekt dat jij verandert bent in een man die minder mannelijk is dan de man die je was toen je jouw vrouw of vriendin ontmoette. Wellicht zat je nog vol plannen en dromen en idealen toen je haar ontmoette. En is er van die plannen en dromen maar weinig terecht gekomen.

Maar dat is gevoelsmatig nog niet eens het ergste in de ogen van je vrouw of vriendin. Het ergste is, dat jij erin lijkt te berusten en het lef verloren lijkt te zijn om opnieuw plannen te maken en opnieuw te proberen om je dromen alsnog waar te maken.

De enige juiste remedie om je vrouw of je vriendin zich weer tot je aangetrokken te laten voelen is: met je luie reet van de bank afkomen en gaan doen wat je diep van binnen voelt dat je moet gaan doen. Want dat is namelijk vaak wat je echt het allerliefste wilt.

De essentie van het man zijn is namelijk: Dingen doen, dingen voor elkaar krijgen en gaan voor wat we willen. Waarbij het niet uitmaakt hoe.

Het voor elkaar krijgen van iets, is dan vervolgens hetgeen ons dat ultieme gevoel van ‘man zijn’ geeft. Waarbij we het uitbrullen en ons op de borst kloppen van geluk, trots en overwinning.

Iets waar vrouwen geen ruk van begrijpen. Maar wat mannen daarentegen maar al te goed begrijpen. Ook als we het andere mannen zien doen. We zijn op zulke momenten zelfs in staat met ze mee te voelen, met ze mee te doen en met ze mee te genieten van hun overwinning.

Dit is dan ook direct de belangrijkste reden waarom mannen zo graag naar sport kijken. Zodat we een beetje van die kick en dat gevoel van overwinning meekrijgen. En onszelf ook weer een beetje meer man voelen.

Maar van te lang zelf niets doen, ga je jezelf uiteindelijk ongelukkig voelen. Gewoonweg omdat je jezelf minder man voelt ten opzichte van mannen die wel wat doen en die wel dingen voor elkaar krijgen.

En wanneer je een vrouw of vriendin hebt die van je houdt, dan is zij de perfecte graadmeter voor hoe het staat met jouw ‘man zijn’. Voelt ze zich gelukkig en straalt ze, dan is het met jouw ‘man zijn’ hoogstwaarschijnlijk prima in orde.

Echter, klaagt ze veel, zeurt ze veel of is ze juist stil, ziet ze er vermoeid uit en bemoeit ze zich weinig met je, dan kun je er gerust vanuit gaan dat niet best gesteld is met je ‘man zijn’

Pak de in dit artikel besproken eigenschappen van een echte man beet en ga ernaar leven. Het zal je leven als man in vele opzichten zichtbaar gaan verbeteren. Zowel in je persoonlijke leven alsook in je werkzame leven.